Сьогодні як ніколи люди страждають від алергічних захворювань. Вони є комплексною проблемою, у вирішенні якої немає єдиного підходу. Зростає кількість людей, особливо дітей, які мають алергічні реакції викликані зовнішніми, сторонніми речовинами. Невеликі алергічні роздратування можуть згодом перерости на серйозні реакції, якщо людина продовжує перебувати в контакті з подразником. Склад та вплив на здоров'я людини звичайного побутового пилу все частіше стає предметом наукових досліджень та обговорень на міжнародних симпозіумах. Ще в 1993 році в журналі "Біологічні науки" було опубліковано прогноз Всесвітньої організації охорони здоров'я - до початку XXI століття найпоширенішими будуть алергічні захворювання. Тепер ми бачимо, що так і є. Причому ці захворювання наздоганяють людей не десь на вулицях, а в їхніх будинках та квартирах.

 
 

Здорове довкілля у приміщеннях - це основа нашого доброго самопочуття та здоров'я. Фактична маса повітря, яке ми вдихаємо у приміщенні, набагато більша, ніж загальна маса всієї їжі та напоїв, які ми вживаємо протягом життя. У світі забруднення повітря всередині приміщень у десятки разів вище, ніж надворі. Багато досліджень показують, що поганий клімат усередині приміщень може бути причиною виникнення багатьох респіраторних захворювань, відомих на сьогоднішній день.

 
 

Ми робимо приблизно 20 000 вдихів щодня і наповнюємо наші легені в середньому 20-22 м3 повітря. Дослідження показали, що в кожному кубометрі повітря в наших будинках міститься приблизно 250-300 мг дрібних частинок пилу. Іншими словами, ми вдихаємо приблизно 4 грами чистого пилу в наші легені щодня.

Фахівці виміряли, що за добу на слизовій оболонці дихальних шляхів осідає до 6 мільярдів порошинок, що еквівалентно двом столовим ложкам пилу! При цьому, якщо розмір порошинок менше 5 мікрон, порошинки осідають в альвеолах і порушують процес збагачення крові киснем, а проникаючи в кров розносяться з кровотоком по органах і тканинах організму. Те, що ми не бачимо дрібний пил - ще не означає, що він нешкідливий. Мікроскопічні частинки, такі як відходи життєдіяльності пилових кліщів, шерсть свійських тварин, пилок рослин, суперечки, бактерії тощо. надто малі, щоб їх побачити неозброєним оком. Але їх вплив на організм людини може виявитися дуже серйозним, особливо, якщо ви страждаєте на алергію або астму. І чим дрібніший пил, тим глибше він проникає в наші легені. Частинки пилу ушкоджують стінки альвеол, порушуючи перший імунний бар'єр та відкриваючи шлях інфекціям та алергенам.

Алергія на пил
 
 

Ми розповімо лише про малу частку тих істот, які можуть проживати разом з Вами у квартирі.

 
 

Вивчена під мікроскопом, що пройшла через хімічний і спектральний аналіз та біологічні дослідження, домашній пил виявився набагато небезпечнішим за вуличний.

Наші будинки стають все більш комфортними, а це полегшує розмноження паразитів, які є причиною респіраторних захворювань (астми, легеневих захворювань). За даними Всесвітньої Організації Охорони Здоров'я 20% всього населення схильні до алергії. Ось так і живемо, з пилом усередині та з кліщами у ліжку, витрачаючи до 80% резервних сил нашого імунітету на боротьбу з ними. Алергія на продукти життєдіяльності пилових кліщів – справжнє всесвітнє лихо!

 
 

Як бачите в пробах пилу можна виявити шерсть домашніх тварин, квітковий пилок, небезпечну плісняву, і безліч текстильних волокон від білизни та одягу. Велика кількість лусочок шкіри, що відлущилися (з тіла кожного з нас щодня відділяється близько 50 мільйонів таких лусочок, а якщо є домашні тварини - кількість цих пилових частинок набагато збільшується). Але найнеприємніший компонент пилу – це мікроскопічні пилові кліщі розміром від 100 до 300 мікронів, які живляться цими шкірними лусочками.

 
 

Підраховано, що в 1 г домашнього пилу може жити до 30 тисяч таких кліщів. У житлові приміщення вони потрапляють із одягом, взуттям або усередині м'яких меблів. Ці кліщі не є паразитами людини, але продукти їхньої життєдіяльності є джерелами алергії та астми.

Біологічний аналіз виявив у зразках пилу небезпечні для здоров'я види цвілевих грибків, їх суперечки та велику різноманітність бактерій, у тому числі умовно-патогенних. У зразках пилу з вентилятора та з кондиціонера були знайдені навіть збудники гангрени.

 
 

Крім того, в пробах домашнього пилу присутні канцерогенні частки кухонної кіптяви, а також тютюнового диму. Небезпечний і будь-який аерозольний пил, а його в наших будинках достатньо: від прибирання вологою ганчіркою, від дезодорантів та косметики в аерозольних балончиках. Дуже шкідливі частинки лаку, що руйнується, яким покривають паркет. На кухні можна виявити небезпечний алергічними реакціями борошняний пил, у ванній - суперечки цвілевого грибка. У будинках, де багато книг і паперів, у великих кількостях присутній паперовий пил, що викликає специфічну алергію, на яку часто страждають працівники бібліотек. Словом, саме вдома нас усюди підстерігають шкідливі для здоров'я фактори.

 
 

Так що серйозно захворіти від пилу будинку або на роботі набагато вірогідніше, ніж на вулиці, де дрібний пил уноситься вітром, прибивається і змивається дощем. Ми проводимо вдома більшу частину свого часу. Що ж ми зробили для того, щоб позбавити себе пилу в наших будинках?

 
 

ЩО РОБИТИ?

 
 

Пил є скрізь і це факт. Людство бореться з пилом ганчірками, мітлами та віниками багато століть поспіль. Чи зумів він за цей час полегшити собі завдання? Безумовно, так, особливо, з винаходом пилососа, але навіть найсучасніший традиційний пилосос, оснащений дорогим багатоступінчастим фільтром, не позбавлений недоліків попередників: щоб працювати, він змушений багаторазово проганяти через себе приміщення, що прибирається. На виході ми отримуємо насичений шкідливими мікрочастинками пилу потік, який піднімає вгору пил із неприбраних поверхонь. Справжній кругообіг пилу!

 
 

Але безвихідних ситуацій не буває.

 
 

Просте та геніальне технічне рішення втілилося сепараторним у пилососах з аквафільтром Krausen. Ці "екологічні очисні системи" являють собою пристрої, що поєднують у собі функції очищувача повітря та гіпоалергенного пилососа.

Встановлений у кімнаті та просто пилосос, що працює, фільтрує запилене повітря. Для цього дотепні винахідники, по суті нічого нового не вигадуючи, використовували принцип поглинання пилу звичайною водою, як це робить сама природа за допомогою вітру, дощу чи туману.

 
 

Високооборотний сепаратор створює ефект "Торнадо", змішуючи пил з дрібними краплями води, при цьому надвисока швидкість обертання сепаратора створює відцентрову силу, що впливає на частинки пилу та води, таким чином відбувається відділення пилу від повітря, та повітря від води без використання будь-яких фільтрів.

 
 

Сепараторні пилососи не використовують мішки та інші фільтри, що контактують з водою, відповідно замінювати їх не треба, слід лише час від часу заливати нові порції води. Сепараторні пилососи з аквафільтром Krausen справжня знахідка для алергіків та астматиків, вони дозволяють дуже швидко знепилити повітря в кімнаті, зробити глибинне чищення килимів, матраців та м'яких меблів, видалити з них постільно-пилових кліщів та різні пилові алергени. Сепараторні пилососи Krausen дозволяють навіть проводити такі необхідні процедури для зміцнення нашого здоров'я, як інгаляція та аромотерапія, а при використанні спеціальних насадок якісно почистити та помити килими, м'які меблі, підлогу та стіни.

 

 
 

Устрій та принцип роботи сепараторних пилососів з аквафільтром

 
 
Схема пристрою сепараторного пилососу з аквафільтом

У кращих сучасних системах очищення, крім водяного фільтра, використовується спеціальний динамічний сепаратор (запатентований пристрій), який відокремлює навіть найдрібніший пил від повітря і змішує його з водою.


У пилососах з аквафільтром Krausen не використовуються будь-які фільтри - тільки обертається з величезною швидкістю (28 тис.об./хв.) - СЕПАРАТОР!

 
 
  •  Повітряно-пилова суміш по патрубку (1), потрапляє в аквафільтр пилососу(2);
  •  Великі частинки пилу, пісок і сміття тонуть у воді і потім осідають під вагою власної ваги на дно колби. Але дрібні та легкі фракції пилу, перебуваючи у бульбашках повітря, гірше змочуються водою, вони відразу не тонуть, і частина пилу виривається з води.
  •  Обертається з величезною швидкістю (28 000 об/хв) ДИНАМІЧНИЙ СЕПАРАТОР ( 3) створює вихрові потоки повітря та води - ефект повітряно-краплинного «ТОРНАДО» (4), при цьому пил ефективно змочується і змішується з водою.
    Центробіжна сила —  F, що виникає при обертанні та спрямована від центру осі обертання, відокремлює частинки вологого пилу та води від легшого повітря.
    Такий повітряно-водяний "ЦИКЛОН" захоплює, змочує і тримає в облозі навіть найдрібніші фракції частинки пилу, пилок, плісняві суперечки та інші алергени у воду, залишаючи їх назавжди у водній пастці аквафільтра сепараторного пилососа;
  •  Коефіцієнт очищення вихідного потоку повітря (5), становить 99,97%.
  •  Сила всмоктування постійна під час всього збирання!
  •  Krausen - одна з небагатьох компаній, яка встановлює в своїх пилососах обвідний електродвигун системи By pass, такий мотор надійно захищений від пилу та вологи, має свою систему охолодження.
 

Мінімізуйте вплив пилу на Вашу імунну систему та організм в цілому!

Весь світ обирає здоров'я, що ви обираєте?